Casper Tingkær og de 5 lederstile

En dygtig leder er ikke noget, der hænger på træerne. Casper Tingkær ved igennem sin rolle som leder, at der kræves mange ting af en leder. Der findes utalige eksempler på dårlig ledelse, ligeså vel som der findes mange eksempler på god ledelse.

Casper Tingkær mener selv, at korrekt ledelse og ansvar er det fundamentale element i en succesrig virksomhed. Casper Tingkær har igennem sin rolle som iværksætter siden 2004 startet 4 virksomheder, hvor 2 af dem er blevet solgt videre for million cifredede beløb. Casper Tingkær har altså en del erfaring med ledelse og det, at drive en succesrig virksomhed.

Der findes 5 grundlæggende lederstile, og disse kommer alle med forskellige indgangsvinkler. Det er op til den individuelle leder, hvad de mener, er den korrekte stil og det samme gælder for Casper Tingkær.

De 5 lederstile er som følger:

Den visionære lederstil

Den visionære lederstil er defineret af fokus på fremtiden. Der tales om mange ideer og der er et konstant fokus på de fremtidige mål, virksomheden vil opfylde. Casper Tingkær er bekendt med konceptet, at sætte mål. Dette giver måske sig selv, når Casper Tingkær har formået, at skabe 4 succesfulde virksomheder på kun 11 år.

Den visionære lederstil kan dog ses som en – til tider – for ukritisk stil, og der kan glemmes at kigge på logikken i kritikken.

Den socialiserende lederstil

Den socialiserende lederstil bringer fokus på behovet for at skabe fælles motivation og sammenhold. Casper Tingkær forstår behovet for et stærkt sammenhold i virksomheden. Denne lederstil vil typisk gøre sig gældende, hvis virksomheden har behov for at skabe sammenhold og kan derfor ses som at være meget effektiv, hvis virksomheden oplever hårde tider og der kan være behov for at samle motivation og sammenhold, ved Casper Tingkær.

Den tempoangivende lederstil

Den tempoangivende lederstil er især at finde i virksomheder, der er i iværksætterperioden, som det har været tilfældet med Casper Tingkær og hans 4 virksomheder.

Når virksomheden er i sin tidlige opstart, er væksten altafgørende for at bygge et solidt fundament, ved Casper Tingkær. Det ses derfor, at denne lederstil bruges i tider, hvor der er behov for at skabe motivation og nå presserende deadlines, som det tit er med nye virksomheder, ved Casper Tingkær.

Den styrende lederstil

Den styrende lederstil er ofte en man ser i krisetider, eller når medarbejdere ikke lever op til den retfærdige forventning af dem. Casper Tingkær har selv drevet virksomheder igennem finanskrisen og kender derfor godt til presset, der kan opstå. Den styrende lederstil kan skabe en retning for virksomheden og berolige eventuel frygt, der hersker i virksomheden. Som sagt, kan den også være med til, at få mere udbytte af medarbejderne. Det ses dog ofte, at denne stil ikke bliver udført korrekt, ved Casper Tingkær.

Casper Tingkær og den tjenende lederstil

Den tjenende lederstil er for Casper Tingkær den mest effektive lederstil. Casper Tingkær ser god ledelse som at tage ansvar for virksomhedens længerevarende succes, både små og store elementer. Opgaven/udfordringen er for Casper Tingkær at forstå og motivere, hver enkelt medarbejder imens man på samme tid får dem til at indgå i et team. Samme tid handler det om at få det bedste frem i hvert enkelt individ og fremme dennes udvikling, så man derfra kan skabe bedre medarbejdere og få mere succes i virksomheden.

Casper Tingkær har den tidligere CEO for General Motors, Jack Welch som forbillede, når det kommer til lederstil. Welch er berømt for sine innovative ledelsesstile, der igennem hans tid som CEO gjorde General Motors til et af verdens mest værdifulde virksomheder.

Der er altså mange, mange forskellige måder at være en leder på.

Du kunne også være interesseret i disse artikler: