Fugt i kældervægge – beskyt din bolig i dag

Fugt i kældervægge – beskyt din bolig

De fleste danske boliger rammes af fugt i fundamentet, og op mod 90 % af alle danske boliger rammes af fugt- og vandskader. Skaderne opstår fordi opstigende vand og fugt fra den omkringliggende jord konstant påvirker boligens fundament, og langsomt er med til at skabe fugt i kældervæggene i boligen. Ser man på, hvor meget vand der kan ophobe sig i din boligs mur- og træværk, så kan 1m3 mur nemt indeholde over 450 liter vand og skabe fugt i kældervægge. Dette kan yderligere være med til at, din bolig bliver tilsvarende dyrere at varme op. Yderligere er fugt i kældervægge med til at udvikle blandt andet skimmelsvamp, som er en af de største sundhedsrisici i danske ejendomme.

Det kan være en kostelig affære at komme boligens fugt- og vandproblemer til livs. Ved installering af eksempelvis et omfangsdræn vil man typisk se en udgift på 150.000 til 250.000 koner, hvilket kan medvirke til, at flere danske boligejere undlader at gøre noget ved problemet. Yderligere kan installeringen af et omfangsdræn indebære omfattende gravearbejde.

En billigere metode til at afhjælpe fugt i kældervægge

Der findes heldigvis alternativer til omfangsdræn, som ikke er ligeså omfattende i forhold til pris og installering. En af disse metoder tager udgangspunkt i elektro osmose, hvor man ved hjælp af positivt og negativt ladet strøm, kan føre vand og fugt ud af boligens fundament og kældervægge. Du kan læse mere om denne fremgangsmetode her, hvor du kan danne dig et overblik over de medfølgende komplikationer forbundet med fugt i kældervægge, hvad du kan forvente dig af denne måde at behandle fugt på, samt finde ud af, hvordan du får fat i eksperter der kan hjælpe dig med fugt i kældervægge. Ønsker du at beskytte din bolig for fugt- og vandskader, så tag initiativ nu.

Du kunne også være interesseret i disse artikler: