My Safety kræver en ny tilgang til internethad

Chikane og trusler på internettet påvirker hundredtusindvis, måske flere, svenskere hvert år. Alt fra nedsættende bemærkninger af racistisk eller sexistisk karakter til deciderede dødstrusler. Også ID kapringer bliver mere almindelige. En undersøgelse, som My Safety har fået foretaget i samarbejde med SIFO, viser en 40 procent stigning blandt yngre mennesker i det forløbne år. I sammenhæng med at vores liv bliver mere og mere digitalt forbundet, flytter også kriminalitet ud på nettet.

For My Safety AB er internethad, chikane og internetkriminalitet et stigende problem, som vi må tage alvorligt og komme til livs. I dag foregår den offentlige debat online, hvilket betyder at flere og flere ytrer sig i debatten. Det er i og for sig en positiv udvikling. Dog er det blevet langt nemmere at udtrykke sig hadefuldt og chikanere på internettet, fordi man sidder gemt bag sin computerskærm – i en form for anonym tilstand, hvor man ikke nødvendigvis skal godtgøre for sine holdninger og meninger. My Safety oplever dagligt eksempler på frustrerede kunder, der ikke længere tør deltage i debatter eller forums på internettet, fordi de har oplevet så meget chikane, at de ikke længere kan udholde mere. Når det når hertil, bliver debatten på internettet og dets potentiale for dialog og demokrati forvrænget.

Nu kræver My Safety at problematikken om internetchikane, nedsættende bemærkninger og deciderede trusler begynder at blive taget alvorligt. Ikke blot fra politikere og politiet, men også fra de store mediespillere. My Safety mener, at det er på tide med en kriminalitetsforebyggende politik på internettet, der vil gøre det langt nemmere at gribe ind, før der er begået en forbrydelse – end først bagefter, når ofret allerede er ramt. En lignende politik har længe været håndhævet, når det kommer til rent fysiske forbrydelser, og My Safety mener, at det er på høje tid at tilpasse disse politikker til vores nutidige, digitale liv.

My Safety mener, at de store mediespillere bør tage et ansvar

Ifølge My Safety er der frem for alt to foranstaltninger, der skal danne grundlag for en bredere indsats i kampen mod internethad og internetchikane. Den første foranstaltning vedrører det journalistiske ansvar. De store aviser og den kulørte presse har altid dannet grundlaget for den svenske offentlige debat. My Safety påpeger i den forbindelse, at de store aviser har et ansvar, når den trykte avis går online, hvortil der forefindes kommentarfelter til næsten samtlige artikler og indlæg. Kommentarfelterne giver pludselig almindelige mennesker mulighed for at deltage i den offentlige debat på en måde, der tidligere var umulig, da debatten var begrænset af avisernes fysiske formater. Kommentarfelterne har i den forbindelse i bund og grund været endnu et fint eksempel på, at den online verden gør det nemmere for den enkelte svensker at deltage i debatten og er i mange tilfælde en glimrende måde for offentligheden at deltage i den offentlige debat. Men ifølge My Safety har glæden ved kommentarfelterne i online nyhedsaviser været ganske kortvarig. Der viser sig nemlig en tendens til, at kommentarfelterne oversvømmes med fornærmelser og kommentarer af racistisk og sexistisk klang. My Safety synes, at det er tid til en forandring. De store aviser bør åbne deres kommentarfelter, men samtidig bør journalisterne aktivt moderere og overvåge debatten. Ingen anonyme indlæg og nul-tolerance overfor trusler og angreb. Ifølge My Safety skal der være højt til loftet i debatten, men det må aldrig være på bekostning af en andens sikkerhed. My Safety mener derved, at det ville føre til en langt mere sober debat, hvis artiklens forfattere og redaktører engagerede sig aktivt i debatten i kommentarfelterne.

Virksomheder og politi skal tage ansvar

My Safetys øvrige foreslåede foranstaltninger omhandler sociale fællesskaber på internettet. Had har længe trives i bedste velgående på Facebook og andre online communities, og my Safety støder dagligt på kunder, der er både chokeret, kede af det og frustrerede over den had, der forekommer her. I den forbindelse udviser nogle virksomheder ofte udadtil en nultolerancepolitik mod nethad men i praksis prioriteres indsatsen ikke særligt højt. Andre virksomheder gemmer sig bag de amerikanske pressefriheds love, der er langt mere tolerante overfor nethad, end hvad det er tilfældet med de svenske love. My Safety mener, at det bør være alle virksomheders ansvar at prioritere og udleve en nultolerance politik overfor nethad. Virksomhederne er nødt til at begynde at tage problemet alvorligt, men desuden mener my Safety også, at der bør være langt mere konsekvens og en både forbedret og mere målrettet indsats i politiets arbejde, når det kommer til nethad overfor virksomheder, der ikke overholder det.

My Safety arbejder ufortrødent videre mod kriminalitet på internettet

Når det kommer til My Safety, arbejder virksomheden ufortrødent videre med at øge den offentlige bevidsthed om problemet med kriminalitet på internettet. My Safety tilbyder en række effektive beskyttelsesydelser til enkeltpersoner. For eksempel har My Safety en fremragende beskyttelse mod identitet-spoofing og tilbyder også en forsikring mod trusler og chikane på internettet. My Safety er derfor blevet den førende virksomhed, når det kommer til sikkerhed og tryghed på internettet.

Men My Safety forsøger også at engagere frivillige i kampen mod nethad og internetkriminalitet. I oktober spredte My Safety for eksempel ”mere kærlighed” online under hashtag #mernätkärlek. Kampagnen kulminerede den 4. november, navngivet Ingen Hade-dag.

Desuden er Nyheter24 og My Safety gået sammen om at indføre og uddele præmien ”Årets Net-engel”. Prisen uddeles hvert år til en person eller organisation, der aktivt modarbejder nethad. Prisen er på SEK 50.000 og for hver forsikring My Safety sælger går fem procent per kunde per måned til at bekæmpe nethad. Dette års vinder var FannaNdow Norrby, som var initiativtager til den populære instagram-profil SvartKvina, som senere førte til en bog af samme navn. Prisen blev uddelt af en jury bestående af My Safety’s administrerende direktør Carl-Johan Thorsell og den kendte journalist Alexandra Pascalidou. Ideen er, at prisen fortsat vil blive tildelt hvert år.

Hos My Safety Försikringar AB kæmper de videre for mere tryghed på internettet, og statistikkerne viser da også, at det er en kamp, ​​der sandsynligvis vil fortsætte i fremtiden. Bare i 2015 var der i alt 955.000 svenskere, der enten kendte nogen eller selv havde været udsat for identitetskapring og internethad på internettet.

Hvis du vil læse mere om My Safety og deres ydelser, der beskytter dig på internettet, kan du læse mere på My Safetys website.

You may also like...